Osteopati

Bliv smertefri med osteopati

Har du akut opståede smerter eller længerevarende smerter, der er svære at komme af med? Har du prøvet meget forskelligt behandling uden nogen længerevarende effekt? Har du fået at vide at “du må leve med det”? Så kan det være oplagt for dig at prøve en osteopatisk tilgang.

Med osteopati får du en behandling der tager højde for hele kroppen og dens systemer samt en behandler med en stor værktøjskasse af behandlingsteknikker og høj faglig viden.

Osteopater undersøger og afklarer smerter og problemer i hele kroppen, og behandler kroppens led, muskler og bindevæv med osteopatiske teknikker.
Målet for behandlingen er at finde den reelle årsag til dine problemer og dermed ikke bare symptombehandle.

Hvad er osteopati

Osteopati er en autoriseret sundhedsfaglig uddannelse som det tager 4 år at uddanne sig til.

Osteopati er en internationalt anerkendt manuel behandlingsform, der er baseret på traditionelle sundhedsvidenskabelige fag som anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik, embryologi og patologi.

Målet for behandlingen er naturligvis at hjælpe dig af med dine smerter eller gener og oprette optimal funktion og sundhedstilstand i kroppen. Dette sker ved at genskabe kroppens naturlige balance ved brug af viden inden for knogler, led, bindevæv, muskler, organ-, kar- og nervesystemet. Derfor tages der afsæt i en dybdegående teoretisk viden om kroppen, samt en forståelse af, at mennesket er en helhed og ikke kan anskues isoleret samt at mange af kroppens systemer kan have en medvirkende årsag til dine symptomer.
Tit og ofte kan man have smerter og symptomer ét sted i kroppen men årsagen kan være et helt andet sted samt i nogle tilfælde i kombination med psykiske faktorer som f.eks stress, angst eller depression.

Osteopaten er specialist i at finde og behandle årsagen til dit problem så du kan opnå en længerevarende og optimal forbedring, der gør, at smerterne ikke vender tilbage som før – du får med andre ord løst det oprindelige problem og ikke blot skabt en midlertidig symptomlindring.

Hvordan foregår en osteopatisk behandling?

Dit behandlingsforløb starter altid med en grundig gennemgang af din sygdoms- og skadehistorie da den kan være en vigtig brik i forståelsen af dine nuværende symptomer eller smerter. Som tillæg vil der blive udført relevante undersøgelser til at diagnosticere eventuelle spændinger i led, muskler, bindevæv (fascier), nervesystemet eller organsystemet. Behandlingen, der er individualiseret og blid, egner sig til mennesker i alle aldre.

Vi er stolte af det arbejde vi udfører og sætter derfor også god tid af til dig.
Derfor vil første gang altid være 60 min. og ofte vil de efterfølgende behandlinger kunne tage op til 45 min.

Ofte ser vi patienter som ikke har talt med egen praktiserende læge før konsultation. Dette er ikke et krav. Men det stiller høje krav til os som osteopater – færdigheder som vi besidder gennem vores omfattende uddannelse. Det absolut vigtigste første gang er derfor at opfange eventuel alvorlig sygdom der kan være skjult årsag til dine smerter eller symptomer. Vi har derfor godt tværfagligt samarbejde med praktiserende læger, speciallæger i neuorologi og rheumatologi osv.

Behandlingen kan bl.a. bestå af:

  • Blide mobiliseringsteknikker
  • Muskelenergiteknikker
  • Manipulationer af bl.a. ryggen eller nakken
  • Let tryk og stræk omkring organsystemet og deres indvirken på resten af kroppen
  • Kranio sakral terapi
  • Vejrtrækningsøvelser
  • Målrettet øvelsesterapi som du kender det fra fysioterapi
  • Smerteforståelse og smertehåndtering

Ikke alle diagnoser kan årsagsbehandles, dvs. “fjerne” årsagen til dine symptomer hvis det f.eks. er en underliggende medicinsk tilstand. Her vil der være fokus på kroppens evne til at fungere optimalt ud fra de betingelser den medicinske diagnoser stiller, og dermed reducere dine symptomer.