Nakke

Nakkesmerter er et udbredt problem som mange danskere døjer med i mange forskellige erhverv. Det estimeres at 13 % af alle danskere har nakkesmerter lige nu, og 1/4 af alle danskere har haft nakkesmerter de seneste 14 dage.

Den mest almindelige årsag er muskelspændinger grundet overbelastet muskulatur fra stillesiddende arbejde, hårdt fysisk arbejde, stress m.m., men kan også komme som følge af piskesmæld, hjernerystelse, slidgigt, diskusprolaps og andet.

Symptomer

Smerterne kan opleves på mange måder, men bl.a. som en brændende fornemmelse i nakke/skuldre, nedsat bevægelighed, generel stivhed/træthed i nakke/skuldre eller spændingshovedpine. Det kan også påvirke andre steder i kroppen og kan opleves som en strålende smerte ned ved skulderbladet, albue/hånd, eller give føleforstyrrelse i underarm og fingre selvom det stammer fra nakken.

Behandling

Ved Limfjordens Osteopati og Fysioterapi er vi eksperter i at finde årsagen til netop dit nakkeproblem, hvilke vedligeholdende faktorer der kan være på spil, og hvad du selv kan gøre for at afhjælpe det. Vi kigger på hele kroppen, f.eks. forbindelsen mellem din åndedrætsmuskel og nakke herigennem din vejrtrækning, om du kompenserer for en anden smerte i kroppen fx håndled eller albue, samt bryst og hals, hvor nerver og blodforsyning kan komme i klemme.

Når vi har vores fund giver vi en prognose på hvor langt tid, vi vurderer det vil tage at mindske smerterne, så vi sammen kan hjælpe dig af med det problem du kommer med.

I særlige tilfælde ved mistanke om mere alvorlig patologi vil vi kontakte egen læge med henblik på videre udredning.